Изпрати на приятелПринтирай

Съвети за ползване на сайта

Модератор: Annie

Съвети за ползване на сайта

Ново мнениеот Annie на Сря 03 Сеп, 2008 4:28 pm

[justify]Здравейте, приятели,
Добре дошли в Странноприемницата.

Няма да ви се разсърдим и ако кажете няколко думи за себе си в темата „Представете се”.
:ok

Порталът
Порталът е заглавната страница, в която са заложени бутони към форума, Уики, Блог страницата и галерията. Под тях в дясно там има списък с таговете, "Въпроси и отговори", бутон към страницата с игрите (Arcade), наградите (Medals), бутон към полето за чат, календар и списък на потребителите.
На страницата има полета със статистика, текуща анкета, информация за потребителите и др.
В дясно е панелът с вашите бързи връзки към ЛС, абонамент за теми и др.
Обърнете внимание на полето за търсене – там можете да извършвате търсене не само в „Страноприемницата”, но и чрез Google. Yahoo, msnlive, Altavist, lycos и open directory.

Потребителски панел
Това са вашите персонални настройки, чрез които можете да направите съответните корекции в профила си, да си настроите опциите за форума, да оперирате с личните си съобщения, да заявите членство в някоя от потребителските групи, да регистрирате приятели и врагове.
С опцията Inventory за момента не е възможно да се работи, тя ще бъде активирана впоследствие щом / ако решим да активираме виртуалния магазин.
Опцията phpBB Arcade вече е активирана. Имаме качени много игри, а сме абонирани и за всеки нов релийз. Всеки потребител с най-малко три поста има право да играе. Ако не желаете да получавате ЛС всеки път, когато друг потребител подобри резултатите, изключете тази опция в настройките на ЛС (Arcade).

Личен профил
Аватари
Когато се регистрирате и започнете да изпращате мненията си, вашият аватар по подразбиране ще бъде този на групата на регистрираните потребители.
При настройките на личния си профил можете да го промените (както и по всяко време след това).
Разполагаме с доста богата галерия от аватари, за предпочитане е да избирате оттам.
При условие, че ъплоудвате аватар от компютъра си, той не бива да надхвърля 150 х 150 пиксела или 8кВ.
Това са окончателно коригираните параметри на аватарите, направихме го по ваша молба. Повече увеличение няма да има, защото не искаме да губим място в папките за прикачени файлове и галерията.
Аватари чрез линкове към други сайтове се разрешават само след запитване до администратор или модератор. Не се сърдете, но в подобни сайтове е пълно с бъгове, не искаме да заразим и нашия портал.

Подписи
За момента опцията „Подпис” не е активирана. Причината за това е решение на администраторите, тъй като много често текстът в подписите надхвърля по големина текста на самите постове.

Лични съобщения
Всеки потребител има активирани ЛС.
Имате право да прикачате файлове в ЛС.
Имате право да изпращате ЛС на повече от един потребител.
Имате право да ползвате емотикони.
Личните ви съобщения не се изпращат веднага, а престояват за малко в Outbox-а, това е така, защото е предвидено време за поправки дори и след като сте кликнали на "Изпрати".
Моля, имайте предвид, че позволеният брой ЛС е 50, при надвишаване на тази бройка старите ви ЛС автоматично се изтриват от системата, така че не задържайте там съобщения с важна информация, а си ги прехвърляйте своевременно на харддиска.

За форума
За нас е важно да има отворени най-различни теми, в които да се постват мненията, без непременно да е необходим бърз отговор. За да се получи нормална дискусия, мненията ви трябва да са по съответната тема. Офтопикът ще бъде премахван от модераторите. За повече информация вижте правилата и възможностите за чат.

Чат
„Ох, как ме боли глава”, „Какво си купи”, „Какво яде” или „Как е времето на морето” са теми за разговор в чат и нямат място в останалите тематични секции. За тази цел използвайте опцията "Chat" горе в дясно.
Има създадена и тема в общия форум, но имайте предвид, че тя ще бъде изтривана всеки път, когато достигне 50 страници, така че ако смятате, че в някое мнение се съдържа ценна информация, копирайте и запазвайте последната на харддиска си.

Тема на портала, форума и останалите страници (художествено оформление)
Оформлението на страниците е заложено от администраторите. Има възможност всеки потребител да променя темата за собствения си акаунт, но тази опция в момента не е и няма да бъде активирана, освен ако наистина имате проблем с възприятията. В такъв случай пишете на администратор или модератор и ще отключим тази опция персонално за вас.
Ако текстът не е достатъчно едър за да четете нормално, използвайте бутона "А" най-горе в дясно. Със всяко кликване изображението се увеличава.

Кодовете
Вече премахнахме кодовете при пускане на мнения, но те си остават като задължителна стъпка при нова регистрация
При въвеждането на кода системата приема цифри, но не и букви на кирилица, променете режима си, преди да въведете кода, дори да става дума за букви като М, В, Е и др., които изглеждат еднакво на кирилица и латиница. Системата не различава главни и малки букви.

Придвижване
Придвижването из форума става с ползването на бутона „Иди на” долу в дясно под полето на форума, чрез който можете да отидете на която и да е тема от форума.
С линка „Обратно към” долу вляво, който ще ви върне в съответната тема, т.е. една стъпка назад.

Създаване на нова тема
Това става с бутона New Topic.
Потребителите имат право да създават теми в подфорумите „Въпроси и отговори”, „Игри” и в Общия форум. В случай, че имате предложения за създаване на тема в някои от другите секции, пишете ни и ние ще преценим дали да отворим такава тема.

Изпращане на мнение
Под всяка тема има възможност за бърз отговор – Quick reply. Съветваме ви обаче за отговор да ползвате бутонd Post Reply тъй като това ви дава много повече възможности за текстообработка, опции за постване на линкове, снимки, видеоклипове и какво ли още не – разгледайте сами.

Мнения
Заложили сме право на 6000 знака за пост, а това е доста. Все-пак, имайте предвид, че хората подминават прекалено дългите постове. В случаите, когато изпращате цели статии и лични разработки, опитвайте се да резюмирате съдържанието, като извличате най-ценната информация. Помнете, че не е важно колко страници сте изписали, а какво сте казали в тях.
Съвет: Ако смятате, че информацията в статията ви не бива да бъде съкращавана, препоръчваме ви да я разделите на части - част І, част ІІ и т.н.
Моля, не забравяйте да цитирате източниците си.
Съобразявайте се с форумните правила. Прочетете ги преди да започнете да пишете!

Видеоклипове
1. За ползването на опцията Video:
1. Просто кликнете на бутона “video”.
2. В полетата на отделните сайтове отбележете този, от който искате да прехвърлите клип.
3. Копирайте URL адреса на избрания клип.
4. Пействате в полето URL под списъка със сайтове.
5. Кликвате на Set, ако искате да постнете видеото или Cancel, ако искате да се върнете обратно.

Картинки
За да пуснете картинка, кликвате на Img, след това пействате линка на картинката между квадратните скоби [img]ТАКА[/img]
Уточнение - картинката трябва да е качена някъде в Интернет, копирайте адреса й (а не кода, ако има такъв). Т.е. това, което копирате започва с "http:"

Бутоните Abuse, Quote и Edit
Бутонът Quote е за цитати. Всички знаете как се цитира.
Бутонът Edit е за корекция в мнението ви. Ползвайте него, вместо да поствате ново мнение.
Бутонът Abuse е за докладване на обидно отношение и нарушаване на форумните правила в случаите на лични обиди, обиди на расова или етническа основа, проповядване на ксенофобия, сатанизъм и т.н. Имайте пред вид, че чрез този бутон изпращате рапорт директно до администраторите на цялата мрежа и това е изключително сериозно обвинение, което може да коства забрана на сайта. Ако искате да докладвате за нарушаване на форумните правила, направете това с бутона "!", който изпраща съобщението ви до администраторите на сайта.

Медали
Това е новоприбавена опция, за която има информация в прилепената тема "Награди".

Карма
Можете да гласуват "за" и "против" потребител, като увеличавате или намалявете кармата му. Имате право да правите това на всеки 24 часа за конкретен пост на потребител. Ако ви излезе надпис "Sorry, you are not allowed to karma yet", то най-вероятно в последните 24 часа вече сте гласували за човека. Ако друг потребител гласува за ваш пост, ще получите съобщение в пощенската си кутия тук.

Правилата за ползване ще бъдат допълвани с времето.
Ако нито тук, нито във „Въпроси и отговори” намирате отговор на запитването си, пишете на някой от модераторите в българската секция.
Изпращайте предложенията и запитванията си и в темата за предложения.

Предварително се извиняваме, ако не е възможно да изпълним всичките ви желания. Не забравяйте, че ползваме безплатен хостинг, не разполагаме със собствен сървър и не всичко е възможно.

Екипът на Страноприемницата ви желае приятни минути (а защо не и часове) във форума.[/justify]
Аватар
Annie
Landlady
 
Мнения: 403
Регистриран на: Пон 01 Сеп, 2008 8:47 pm
Местоположение: Neverwhere
Highscores: 5
Karma: 20

Назад към Forum rules - Форумните правила, Съвети за ползване, новини


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта