Juliana wrote:кажете мили хора за кой ще гласувате и т.н. че се записах да гласувам. Дайте едно резюме на политическите партии и т.н. Засега съм се спряла на сините ....тези Атака какви са :?:
Здрасти от мен!
Евроизборите минаха, за това да ти отоговоря, като имам предвид парламентарните!
Първо, един класически отговор ще ти дам, щото е мноооого истински и актуален, пък после може и да се опитам да ти помогна, като ти напиша личното си мнение!
"- А бе, бай Иречек, я ми кажи твоя милост леберал ли си, консерватор ли си? Май-май, че си консерва, както виждам. И аз, ако питаш, не мога да ги разбера нито едните, нито другите, ама хайде, да не им остане хатъра... Знайш, алъш-вериш е то, не е шега... Па да ти кажа ли правичката... (Тука дали няма някой да ни подслушва?) Да ти кажа ли правичката?- И едните, и другите са маскари!... Ти мене слушай, па се не бой! Маскари са до един!... Ама какво да сториш? Не се рита срещу ръжена!... Търговийка, предприятийца, процеси имам в съдилищата - не може. Не си ли с тях - спукана ти е работата! Па и мене нали ми се иска - я депутат да ме изберат, я кмет. Келепир има в тия работи. Хората пара натрупаха, ти знаеш ли? Хубаво, ама като не им клатиш шапка - дявол не може те избра! Тъй е! Аз съм врял и кипял в тия работи, че ги разбирам..."
Ами това е!
Иначе, ето и моето мнение! Пак подчертавам, МОЕТО! Не ангажирам никого и не претендирам да давам оценка на партиите като "последната инстанция"
1. Атака.... Не бих им се доверил, дори да са само те са на избори! Фамилна партия на лидера си Волен Сидеров, жена му Капка и доведения син Димитър, който вече е избран за евродепутат. Втори мандат! През пръвия има две значими постижения - първото беше разпалване на расистки скандал с друга депутатка-циганка, айде ще го кажа по европейски

, ромка май от Унгария. Второто беше, изпращанетето на мейлове със свастики в пощенските кутии на останалите депутати.
Иначе, идеологията на партията се намира някъде между "Моята борба" и евтинито партриотарство на бай Ганьо
2. Герб...
Лидерска партия на Бойко Борисов, едва ли и най запалените им привърженици могат да изброят повече от двама-трима члена на партийното ръководство. Гледайки постиженията на бат Бойко като кмет, можем да си представим каква ще я върши като премиер! Т.е. никаква! Нито един от проблемите на София не е решен, напротив, задълбочават се! През двата му мантата като кмет се наслушахме на оправдания от негова страна, как комунистите, марсианците и албанците са виновни за всичко, пък той милия, чист като сълзица, и работещ като вол...от мен добавям....и почти толкова умен!

Не мога да му отрека обаче, невероятен популист, в момента се явява поредният "спасител", поредния рицар на бял кон, който "ще ни оправи"! Да ме прощават всички, но българският народ е доста тъп и за пореден път ще гласува по този овчи начин, т.е. най вероятният бъдещ победител-премиер е Бойко!
3. РЗС (Ред законност и справедливост)
Партията борец срещу корупцията! Не ми се пише на дълго и широко, слагам линк, към един анализ, с изводите на който аз съм съгласен 100%!
http://www.capital.bg/show.php?storyid=7271254. НДСВ партията на бившия цар Симеон. Никой не и дава шанс да влезе в парламента, въпреки невероятния успех на евроизборите. Всъщност, той се случи само благодерение на изключитерно силната кандидатура на Меглена Кунева, българският еврокомисар, който получи признание и от ЕК, беше избрана за Комисар на годината. На парламентарните избори, въпреки наличието на доста качествени, според мен, хора в листите, НДСВ вероятно няма да успее да прескочи бариерата!
5. ДПС са ясни...
6. БСП също...
Следват цяло котило малки партии, които са креатури на по големите....не съм се интересувал никога от тях!
В крайна сметка, не мога да ти кажа, гласувай за този или онзи, но според мен Сините са добър избор, въпреки всичко! Въпреки Костов!
Айде като съм започнал, да стигна до края! Моето мнение е, че тотално трябва да се промени системата за избиране на народни представители! С най чиста съвест и без какпа съжаление бих гласувал на едни мажоритарни избори! Бих се отнесъл към тях с цялата си отговорност, бих се запознал със ВСИЧКИ кандитати, и бих гласувал за кандидати на различни партии, според личностните и професинолните им качесттва! Но за съжаление в момента имаме партийни листи, за това съм леко разколебан, защото най често, ако одобрявам един от листата, не одобрявам други двама, но това е положението!