E-mail friendPrint view

Music Idol 3. Журито

За всякаква музика с изключение на чалга.

Moderator: Annie

Music Idol 3. Журито

New postby Zoom on Fri 06 Mar, 2009 12:48 pm

В темата - избрани мнения за журито на потребители от официалния форум:
http://musicidol.btv.bg/forum/

Мненията са копирани директно, с оригиналния правопис. Изключени са единствено емотиконите.
Zoom
Landlord

Medals: 1
Reviews (1)

Re: Music Idol 3. Журито

New postby Zoom on Fri 06 Mar, 2009 12:51 pm

От "Чалгата в журито"

lilehamer
Здравейте на всички тук! Много харесвам MUSIC IDOL и чакам с нетърпение новият му сезон! Тъй като не живея в България и нямам как да следя предаването по тв, следя всичко по интернет! И с голямо изумление и НЕДОУМЕНИЕ разбрах, че в състава на журито присъства певицата Мария! Всъщност, бих искала да попитам защо точно тази девойка ще оценява кандидатите? Тя има ли някакво музикално образование и мислите ли, че една чалгаджийка може да има адекватна представа от музика? Погледнах в интернет нейното " ТВОРЧЕСТВО" и честно казано съм потресена!!! Как се избира това жури? По какви критерии? Каква кариера има тя, освен разбира се халтурите по кичозните им турнета?!!! Изумена съм!!!! Какво компетентно мнение може да даде тя?
Поздравления за Фънки!!! Е, това е музикант с усет и нюх!!!!

MissP
Поздравления за темата! Нека и аз си дам мнението.Вчера бях на кастинг,видях достатъчно.Трима от журито говореха за гласа ми, а само един от тях говореше глупости и това беше простакесата Мария. Каза ми, 1е нямам индивидуална външност и глас и че на моите 19 години е вече късно да си показвам таланта. Странно бих казала! Изкара ме серийно производство(досущ като колежките й). Да ме извинява, но аз втора като мен не видях Просто защото всички сме различни! Нито косата ми е руса, набуклена и изкуствена,нито имам силикон в циците,устата,гъза и т.н.., нито пях на плейбек А не разбрах какво искаше да каже с това за годините(явно трябваше да я накарам да обясни).Тя беше на 18 като влезе в Пайнер(може би там се искат други качества).Пък и възрастовата граница е от 16 до 28 (някъде там).Чудно ми е ако се появи талант на 29 години дали ще го погребат?! Все пак кво прави тоя дъртак там! Всъщност тя се обиди, че се обърнах към Фънки(пошегувах се с него), който между другото ми каза "Да", от което тя не беше особено доволна. В крайна сметка не ме одобриха, защото търсели "хора, завършени певци, които да излезнат на сцената и да започнат да пеят". Е, аз за разлика от останалите участници не съм посещавала музикални педагози и гласа ми не е обработен професионално,но това не значи,че нямам талант и че не мога да пея. Другото, което ми направи впечатление бяха петте листчета,приготвени за участниците. Едното го дадоха на момиче,което определено беше със школуван глас. Останалите не видях на кого ги дадоха, но до момента в който аз минах, бяха минали около 20 човека. Предния ден бяха дадени само 3 листчета. Е, явно мюзик айдъл не е това, което очаквахме. Сега съжалявам само за едно- че мълчах! Но макарда можех да затапя Марийчето с 3 думи, реших да не падам на нивото й и да не се озлобявам като нея. Мнението ми е- Такива профани не трябва да присъстват в ЖУРИ !
Zoom
Landlord

Reviews (1)

New postby Zoom on Fri 06 Mar, 2009 1:16 pm

Следват още мнения на неодобрени участници. И още коментари:

Nezemna
Момичета, много се развам на ентусиазма Ви и желанието Ви да пеете. Това е чудесно. Но за две години не разбрахте ли, че в МА се търси сеира. Ако не сте си бъркали по дупките, пляскали с ръце и пели на нерабираем език, ако не носите драмата в себе си, ако не сте истерични, егоцентирични или потенциални чалгарки нямате шансове. Казаха Ви го още преди началото на кастингите - търси се личност, не певец.
На всички май ни е ясно каква боза ще бъде тази година. Боза и плескавица.
На печелившите Честито.

В началото ми беше кофти и се разплаках от яд.Сега се радвам..Обръщам повече внимание на ученето и не ми пука. Но втори път на подобно "Шоу" не бих се явила.Там освен да те унижат и обидят,друго не могат да направят.

Sessilly
Цитирам тоя пост, но мнението ми ще бъде свързано с всички досега. СЪжалявам и за теб и за другото момиче, което не са одобрили, но все пак... Казваш, че журито обижда и унижава кандидатите (а това се говореше още в първия сезон, въпреки, че там нещата бяха малко по-сдържани). Ами я си представи, че станеш звезда (което ти го пожелавам най-искрено), ще трябва да понасяш къде-къде по-големи идиотии. Жълтите парцалендери ще обсъждат визията ти, ще те вкарват в леглото на знайни и незнайни люде, ще те дебнат папараци ако могат да те изловят по без гащи, да не говорим ако Албена ВУлева паркира Сигнално жълто в някоя телевизия какви би ги ръсила (защото на нея никой не й харесва достатъчно или по точно тя харесва единствено себе си). Това е живота на една публична личност и тогава "обидите и униженията" от журито на МА ще ти се сторят като весел пикник сред природата. НО за Марийка съм съгласна със всички ви - по-тъпо парче от нея едва ли можеха да тупнат в журито (следващата година може би ще гледаме ГАлена и телесните й отверстия, ама и вана ще трябва да й осигурят). Гледах няколко клипчета в нета - хили се като ряпа салманска и само простотии ръси. Изобщо при трима души жури, НЕ ТРЯБВА ДА ИМА ЧАЛГАДЖИЙКА в него!
А брат Аргиров да не се изхвърля, защото като започнаха с оня дето на него прилича да пеят в дует, също НЕ БЯХА завършени певци. ТЕ бяха музиканти-инструменталисти (може да бъркам в термина) - единия пианист, другия челист. НО това не попречи на тийнейджърките да се побъркат по тях (и аз представете си! Ужассс!). И нека да си припомни, че победителите в първите два сезона също бяха самородни таланти - нито НЕвена, нито ТОма са учили сериозно музика (имам в предвид музикално училище).
Така че успех на всички самородни или пък обучени таланти! Животът нито почва, нито свършва с Мюзик айдъл!
Zoom
Landlord

Reviews (1)

New postby Zoom on Sat 07 Mar, 2009 12:38 pm

Днес се случи очакваното - зтвориха темата на хейтърския фен клуб, явно бойният модератор, който не знае как се пише "зъл" на английски вече се е събудил. Несръчните му опити да се прави на велик цензор обаче доведоха до небивал изблик на остроумие от страна на членовете на клуба. Започнахме да говорим кодирано, сущий неаполитански донове. Ще взема да прехвърля част от мненията, преди да е минола злото с прахосмукачката :bvvvv:
Zoom
Landlord

Reviews (1)

New postby Zoom on Thu 02 Apr, 2009 6:03 pm

Продължавам с темата "Абсурдистан ли, Фънки?" на Сеси. Прескачам офтопика и имотиконите, останалото е във вида, в който е пуснато от авторите. Превопис и пунктуация няма да оправям.

Абсурдистан ли, Фънки?
Sessilly

Вчера, след като Рут напусна, Фънки отново употреби любимата си думичка "Абсурдистан" и заши шамар на зрителите, които са гласували в това шоу. Нямам нищо против Рут, пее момичето, въпреки, че не е моя идол, но явно не е получила достатъчно подкрепа - отиде си.
Всъщност не е ли по-голям "Абсурдистан" цирка, който журито разигра с отстраняването на Димитър Атанасов и купчината лъжи, които сътвориха при неговото връщане в шоуто.
Защото истината е, че няма никакъв таен сценарий, тайна мисия и пр. глупости. Ако гледаме клипа с отстраняването му, ще видим, че то е съвсем, ама съвсем истинско! ВИждайки обаче огромната подкрепа, която Митко получи от нас, зрителите, екипа реши да го върне. И оттук почва гнусното и абсурдното - сервираха ни една фантасмагория, на която и те самите не си вярваха, вместо честно и почтено да признаят какво точно е довело до това решение.
И аз питам Фънки: кое е по-голям "Абсурдистан", това, че е напуснала негова любимка (малшанс, какво да се прави!) или факта, че той като музикант не успя да наложи оставането на един от най-достойните през този сезон, а в последствие се съгласи да участва в тая грозна манипулация, сътворена от опосумите. Не казвам, че Митко не трябваше да се върне, напротив, но истината е, че той първо не трябваше да си тръгва, а после като са решили да го върнат, поне да се бяха държали мъжки и да кажат истината защо го връщат. Знам, че това е телевизия и манипулацията е първата й функция, но поне да го бяха направили по-умело. А така вони и то отвсякъде! Защото, колкото и манипулативни да са медиите, има момент, когато с истината ще спечелиш повече, отколкото с една торба измислици!
Много се надявам да греша и истината да е такава, каквато я описа ДОни, но честно, не му вярвам! А и МИтко се опита да каже част от истината: "Ще мога ли да ти простя не знам!"
ТАка, че Фънки, преди да бълваш огън срещу публиката, преоцени собствената си жалка роля в разигралия се през последните дни цирк!
Zoom
Landlord

Reviews (1)

New postby Zoom on Thu 02 Apr, 2009 6:04 pm

nikata

Съгласявам се със всичко,написано.И добавям,защо е това ухажване на публиката сега?Точно ,както и незачитането на чувствата ни само допреди дни.Явявали се идиоти,явявали се грозни?И защо изобщо се хабихте за да ги снимате?Или има пак далаверка?
Тая самоирония-"Много изпростяхме","много изпростяхме."И Марето и тя милата ,понесе критика,че казала простотия.И се сви като малко зайче.
Не е ли за да се почувстваме добре?Че доброто все пак възтържествува.
Няма лошо да правите продукти с цел печалба.Хубаво е да почнат да се възвръщат вече парите.Но тази лицеприятност не е ли само външна?

Ben

Телевизията е манипулативна в Абсурдистан!
Телевизията е информационна и обективна на нормалните места.
Когато се регистрирах в този форум, още по време на миналия сезон, бях провокиран точно от такъв тип изказвания - "Абсурдистан" и "Цървуландия". Много скачах тогава срещу тях, защото се чувствах обиден и патриотичните ми чувства бяха наранени, колкото и наивно да звучи това, да имаш патриотични чувства в днешно време... Вече съм се примирил, не че въпросните патриотични чувства са изчезнали, просто осъзнах, за пореден път, че това е виждането на продуцентите на Музикалния идол (и не само) за развитието ни, това е посоката в която трябва да се тика цялото ни общество. Цялата манипулативна мощ на Националната телевизия бтв е впрегната да налага точно тези идеи. Ние всички ТРЯБВА да повярваме че живеем в Абсурдистан, ние всички ТРЯБВА да спрем да вярваме на очите си и да започнем да вярваме само на това което виждаме от екрана, ние всички ТРЯБВА да спрем да мислим и да вкараме безропотно в главите и душите си готовите идеи, които ни поднасят... Така ще постигнем съвършения Абсурдистан. Така ще се превърнем в съвършени манипулируеми потребители...на всичко, на шоу-програми, на прах за пране, на кредити и депозити, на политически плаформи! В съвършения Абсурдистан ще ядем само това което харесва Антонио, ще пием само шшшшшшвепс или нещо което се намира на една ръка разстояние, ще гласуваме за този, който открива детски градини за над 100 деца и ще харесваме изпълнителите които ТРЯБВА да харесваме! Не мога да се сърдя на Фънки, на водещите, въобще на никого че работи за изпълнението на тази идея. Разбирам ги! Те иначе, извън Абсурдистан, не могат да съществуват, иначе биха били едни нормални хора, а не супер известни звезди, не биха имали самочуствието и мощта, да решават ВСИЧКИ ПРОБЛЕМИ, ДА РАЗДАВАТ КВАЛИФИКАЦИИ, ДА ОПРЕДЕЛЯТ КОЕ ДА, И КОЕ НЕ...

Продължавам...
Така че, ИСТИНАТА, уважаема Sessilly е лукс, на който не можеш да се надяваш!
Истината е извън Абсурдистан, т.е. извън "Генералната линия"!
Няма как да получим истината точно от Поборниците за Абсурдистанизирането! smile.gif
Ами това е!
Лек ден на всички!
Zoom
Landlord

Reviews (1)

New postby Zoom on Thu 02 Apr, 2009 6:04 pm

Sessilly

Телевизията, уважами Ben, е манипулативна навсякъде. Нещо повече, тя е една имагинерна реалност, която те води за носа, без даже да се усетиш, както ти с 1300 думи в по-горния си пост си го казал. И основната й цел са пари, пари прим, пари секонд и т. н. по скалата (справка - филмът на великия Фелини "Джинджър и Фред").
Фокусът в случая е, че манипулацията беше поднесена малоумно, което не прави чест на манипулаторите, по точно не прави чест на умствения им багаж. И в такъв случай, ако той не ти е достатъчен, че да водиш хората в посоката, в която желаеш, по добре да заложиш на истината. НА моменти дори и тя се оказва добър сапун за нечиста съвест.

nikata

Докато свиваме бездушно рамене и си казваме,че нищо не може да се направи,ще ни манипулират(да не кажа нещо друго).Много често поведението на жертва провокира към престъпление.
Факта,че докарахте Митко отново в предаването говори много.
Zoom
Landlord

Reviews (1)

New postby Zoom on Thu 02 Apr, 2009 6:05 pm

mvm

Абсолютно съгласна с авторката на темата и с Бен. И много се радвам, че в тази държава има немалко хора, които не се поддават на провокации, не позволяват да им бъдат промити мозъците и могат да мислят.
Като гледам пошлостта от екрана, някои особено глупви реклами, като чета невъобразими простотии по вестниците, написани и публикувани с правописни грешки, се отчайвам, че в БГ не е останал нито един мислещ човек.
Но вие ми връщате надеждата, слава Богу, няма да се затрие така лесно българският ген, както на някои много им се иска.

Ben

Уважаема Sessilly,
Явно не успях в разкъсаното си мнение, което писах докато правих сто други неща, да обясня какъв е фокусът, според мен! smile.gif
От гледната точка на "пари - пари прим... и т.н", телевизията е манипулативна навсякъде, права си. Ставаше дума, в случая за манипулативност в Абсурдистан и манипулативност, "която те води за носа без да се усетиш" Нашите манипулатори, след няколко години на екран, явно са решили че са достигнали заветния бряг. Явно мислят, че живеят ВЕЧЕ в Абсурдистан и въобще, ама наистина въобще не им пука за истината! В случая истината се превръща в "имагинерна реалност", която не се случва, ако не е показана по телевизията. Такова отношение, според мен , явно и според теб е най малко арогантно и обидно за зрителите, но... абсурдистанските манипулатори май вярват в това?! Затова и никак не си представям, че биха могли да го направят по начина, който ти предлагаш! Това е моят фокус, който в голяма степан съвпада с твоя! единствената разлика е, че аз нямам смелост да мечтая за истината.
Ето на, напредвам в абсурдистанизирането си и аз, смятам за по нормално да ми поднесат една съшита с бели конци история, от колкото истината!!!
Zoom
Landlord

Reviews (1)

New postby Zoom on Thu 02 Apr, 2009 6:05 pm

nikata

Някак много трудно е да превиеш гръб и да се смириш.Когато дойде славата.Да признаят,че са сбъркали е трудно.Но щеше да им даде много по-голямо уважение.
Нищо стойностно не идва лесно.
Но защо сме толкова лесно податливи?Плюят се хора с тежки съдби,младежи дето не им пасват на матрицата...И народа поема всичко.

Sessilly

Идеята ми беше, че когато не те бива да спретнеш качествена манипулация по-добре не се захващай! Тогава трябва да си на двата полюса - или истината, или тия фантасмагории. Защото още оня ден обявиха, че два дена подред ще отпада по един човек, а сега - опссс! двама.
Като пример за качествено сътворена манипулация ще ти дам Слави през първия сезон. НА класическия концерт, захапа Преслава Пейчева, като ни в клин ни в ръкав я запита знае ли кой е Шуберт, а в същото време подаде ръка на Невена и Теодор в издънките им (Тео не си знаеше текста, а Невена пя "Хабанерата" неубедително). ПОсле не спря да повтаря, че Преслава била притеснена и резултатът беше, че тя отлетя по бързата процедура. ТОва значи да водиш хитро зрителите за носа. Ако я беше разкритикувал грубо и безцеремонно, резултатът щеше да бъде протестен вот и тя щеше да бъде на финал. Хитро копеле е дългия, знае как да прави нещата, че да стават по неговата.
А тия са нарпаво аджамии с техните тайни мисии. Накрая може като нищо вместо да изпишат вежди, да извадят очи. ЗАщото като нищо сега може Митко да си спечели отрицатели, да го наричат натрапник и пр. - все неща, които пича не заслужава. Не знам, много искам да го гледам, но бих се израдвала, ако им беше теглил една майна и то в ефир!
Колкото до истината - и аз вече не вярвам, че я има, след толкова години лъжи от страна на политици и всякакви други типове, но нали надеждата умира последна!
Zoom
Landlord

Reviews (1)

New postby Zoom on Thu 02 Apr, 2009 6:06 pm

Erisipela

Според мен щеше да е много по-мъжки от страна на журито да си признаят, че връщат Митко заради огромната публична подкрепа. Не виждам това да е по-лошия вариант от тази смешка. Това е пореден удар по тяхната репутация. Излишен ход. Не казвам, да кажат, че са сгрешили с неговото изгонване. Не. По една или друга причина това е било тяхното решение. Но като го върнаха, да бяха казали защо го връщат. ДА не би да ги е страх, че аудиторията ще реши, че е всемогъща?!?! Пък и така да е, нали именно тя трябва да избере (с SMS-и де) новия айдъл. Значи всичко е точно. Нямаме нужда от наложени герои.

ivak

Фънки, трябва да си доста нагъл, за да определяш, кое е "абсурдистан", като самата ви продукция този сезон е безобразна.

zoom

Драги ми Фънкарчо,

Абсурдистан е, когато подборът на участници в конкурс по пеене се опира на външния вид и облеклото им.
Абсурдистан е, когато кръчмарските певачки се опитват да оценяват по-талантливите от тях.
Абсурдистан е, когато същите тези певачки приканват момичетата за изпозлват "сексапила" си в своя полза, ръсят простотии на килограм или минимализират прочутата "малка черна рокля" дотам, че да лъснат циците им.
Абсурдистан е, когато едно жури се състои от само трима човека, всеки с равно право на глас.
Абсурдистан е, когато стилистите на едно предаване обличат малко момиче като 50-годишна тетка, а след това детето отнася сарказма на много по-възрастен и предполагаемо по-умен от него член на журито.
Абсурдистан е, когато същото това момиче изобщо е част от шоуто въпреки регламента.
Абсурдистан е, когато в сценария са включени пиперливи шегички на тема педофилия.
Абсурдистан е, когато в национален ефир се вихри чичо ви Гърга Питич.
Абсурдистан е, когато в музикално предаване се води предизборна кампания.

Абсурдистан е това, което ни поднася вашето шоу.
Абсурдно е да има регламент, известен само на организаторите. Правилата трябва да са известни на всички, за да се знае кога се играе по тях и кога са нарушени.

Абсурдно е в официалния форум да се трият десетки мнения, само защото са посветени на Абсурдистан-ът, организиран от вас. Защото това, което ни демонстрират организаторите е абсурдно - едноминутно гласуване за последния участник в концерт, двучасово за първия. Днес гоним един, утре двама, един влиза с "тайна мисия", друг излиза, щото ние сме били виновни, а не защото правилата се спазват така, както дяволът чете евангелието.

Трябвало да си излезе Рут и това било Абсурдистан. Не, Абсурдистан е да разделите певците на две групи, в които първата е несъмнено с по-бледо присъствие и по-лошо представяне. Това беше групата, от която трябваше да си отидат тримата. Да, ама не. И тук на помощ идва популизма. Публиката е проста, тъпа, неграмотна, същата публика се кефи на напъните на двама роми, но не се кефи на готината Рут.

Фънкар - мерси за обяснението. Всички сме поласкани, а някои дори ръкопляскаха. Да видим как ще ни наречеш другия път.
Zoom
Landlord

Reviews (1)

New postby Zoom on Thu 02 Apr, 2009 6:06 pm

Hotohori

Уважаеми младежи, (кхъ-кхъ, Иван и Андрей)
Разполагам с луксозно стадо камили, порода мериносова облагородена, S-класа, климатик, екологично гориво. От елитните екземпляри се отличават най-ярко Борис и Виолетка, кожен салон, наскоро претапицирани, обезпаразинети, добри амортисьори. Газоподаването е отлично. Предлатам услугите си да ви извозя напълно безплатно и безвъзмездно до някое китно курортно селце, където да останете следващите три месеца, пълен пансион и режийни. С наличието на тор гледам сте свикнали.
За контакти: последната палатка, леко в десно.

Ъъъъъъъъ....Пропуснах да добавя, че спечелилата титлата Кралица на Камилското Сирене, ще чисти тор цяла година. И понеже има много желаещи за тази атрактивна награда, ще гледам да уредя Мария с връзки да мине по-напред в класацията. Тя и без това така е свикнала. Заповядай да го обсъдим, мен. Черпя камилски квас и ланска сушеница. Виктория много риташе, та отиде зян
Zoom
Landlord

Reviews (1)

New postby Zoom on Thu 02 Apr, 2009 6:07 pm

Helminth

100 % процента е сигурно, че думите на Дони при връщането на Митко бяха долна манипулация. Разбира се, че не е било предварително замислено, разбира се, че го върнаха, заради голямата подкрепа, която получи и заради целия негативизъм, който се изля срещу решението на журито. Но вместо да постъпят лоялно не само към момчето, но най-вече към зрителите, скалъпват някаква измишльотина, за да си измият ръцете. Само че за тяхно сведение ние не пасем трева и не сме чак толкова прости, за да не разберем веднага за какво става въпрос. Аз тотално съм отвратена от МА, най-вече от постоянните сеири, които организират, опорочавайки цялата идея на формата. Гледала съм и в други страни това предаване, но такъв цирк и такава системна излагация никъде другаде не биха си позволили. Не знам кой е абонирал Иван и Андрей за вечните продуценти на това иначе интересно предаване, но докато те го дирижират все по-абсурдно ще бъде всичко.

Ivanov

На мен ми изглежда недопустимо някой от журито да обижда хората заради вотът им. С какво право музикалният корифей на България ще знае аз за кого трябва да гласувам.
- Поркиииии ти имаше 10 000 човека на разположение, сега нали трябва да са само потенциални айдъли, какво се нервира плешивата ти главичка?
Сега ако и дует М отпадне, миля че Фъньо ще се разплаче.

Anwen

Точно пък Фънки да ми говори за Абсурдистан! Звучи като крадецът вика "Дръжте крадеца". Държиш се като ранен носорог в магазин на Сваровски, сипеш кварталните хиподрумски лафове, ходиш си с една и съща фланелка от миналия сезон, а ние сме били в Абсурдистан.
Абсурдното в случая, освен всичко казано от Зуум е, че още не са ви подпукали от СЕМ.
Zoom
Landlord

Reviews (1)

Next

Return to Музика